Bed and Breakfasts i Norge

Bed and Breakfasts i Norge 682x351 - Bed and Breakfasts i Norge

Mange forbinder bed & breakfast med overnattingstilbud som er litt enklere og rimeligere enn tradisjonelle hoteller. Og mange som er på ferie trenger heller ikke full service. Da er bed and breakfast ofte en god løsning. Du betaler for rom og frokost, men andre måltider må du enten betale ekstra for, eller spise andre steder.

Ikke alltid lavprisrom

Ikke alltid lavprisrom - Bed and Breakfasts i Norge

Det er viktig å understreke at bed and breakfast ikke alltid betyr lavpris eller dårlig kvalitet og service. Bed & breakfast er like varierte i tilbud og pris som hotellrom, men ofte er et enklere å finne et bed & breakfast enn et luksushotell, i hvert fall når du besøker små steder i Norge og utlandet.

Enklere service betyr at selv en vanlig familie kan drive bed & breakfast, og mange av disse overnattingsstedene er små og koselige. Er de familiedrevet, kan de være veldig rimelige, ettersom det er få ansatte som skal lønnes.

I den andre enden av skalaen finnes det også kostbare bed & breakfasts. De har gjerne litt historisk sus over seg, eller er spesielle på andre måter. Vil du ha det spesielle, kan et luksuriøst bed & breakfast passe fint for deg. Oppdag noe annerledes og unikt, for Norge har veldig mye variert å by på, også innen overnatting.

Velg etter forventninger

Velg etter forventninger - Bed and Breakfasts i Norge

Uansett hva du velger som overnattingsløsning, er det viktig å ha klare forventninger til hvilke fordeler og ulemper overnattingsløsningen har. Hotellrom kan ofte tilby full service, men koster en god del.

Selvbetjente hytter er rimelige, men da må du gjøre alt selv, og da blir det kanskje ikke mye ferie. Bed & breakfast er en god mellomløsning, som er rimeligere enn hotell, men med litt mindre service.

Bed & breakfast passer fint for deg som skal bruke dagene på turer i naturen, eller som vil utforske lokale spisesteder og lokalprodusert mat. Du kan spise frokost på hotellet, men ta med niste eller oppsøke ulike spisesteder hver dag for å smake det unike med stedet du besøker.